איך להתמודד עם הזעת יתר בפנים ופצעונים בעזרת טיפוח נכון וטכנולוגיות מתקדמות
הרבה נשים וגברים, סובלים מתופעה של הזעת יתר בפנים. הזיעה המוגברת, עשויה להתרחש בכל עת מבלי קשר למזג האוויר או לטמפרטורה של הגוף. ישנם מקרים, שקיים הצורך לערב רופא עור. מלבד המערכת הסימפתטית, כאשר מדובר במערכת העצבים, כאשר היא פועלת במצבים כמו חרדה, סטרס או התרגשות, ישנם אנשים הסובלים מהזעת יתר בגלל עוד מצבים רפואיים. למשל יתר פעילות של בלוטת התריס, גיל המעבר, היפוגליקמיה, שימוש בתרופות קבועות ועוד.
הופעת פצעי אקנה במצח ופנים – מה מומלץ לעשות?
פצעי אקנה במצח ובשאר אזורי הפנים, עשויים להיגרם בגלל מחלות כמו: פסוריאזיס, אקנה, ורוזציאה. אך כפי שציינתי קודם לכן, גם מצבים של לחץ וחרה עשויים להגביר את האקנה. לעיתים הפתרון פשוט יותר, היות וישנם חיידקים המגיעים בגלל שימוש במברשות איפור מלוכלכות, שינה על סדינים לא נקיים ועוד סיבות כמו ניקוי יתר על המידה של עור הפנים באמצעות תכשירי טיפוח, גורמים להפרשה רבה יותר של בלוטות החלב, עד להיווצרותם של פצעוני אקנה, מה שנקרא "חצ'קונים" בשפה המוכרת יותר.
האם קיים קשר בין זיעת יתר בפנים לבין פצעי אקנה?
במדינת ישראל שהיא חמה ברוב ימות השנה וכן יש בה המון לחות כולנו כבר יודעים. אבל כאשר מדובר בפצעי אקנה יש לדעת, כי מידת החום עולה וגם הקצב של ייצור השומן העורי שמופרש דרך נקבוביות העור, גורמת לשמנוניות יתר של העור, וזה מה שגורם למעשה לפצעי אקנה. כמו כן, לחות יחד עם חום גורמים להזעה מוגברת בפנים וכמות הלכלוך מצטברת על העור, מה שסותם את הנקבוביות. אלה למעשה הם התנאים הטובים ביותר להתפתחות של אקנה.אם מדובר בהזעת יתר בפנים שהיא חמורה ושאינה עוברת, הזרקת בוטוקס מסייעת רבות למניעת הזעה, אך יש לחזור על הטיפול לאחר כ-8 חודשים.
שגרת הטיפוח המומלצת לטיפול באקנה באזור הפנים
נתחיל בכך, שיש לטפל בשורש הבעיה שהיא הזעת יתר בפנים, באמצעות תזונה נכונה, הימנעות מעישון, הימנעות משתיית משקאות אלכוהוליים, מזון מתוק כמו שוקולד וסוכר בכלל וכן, הימנעות ממאכלים פיקנטיים. לאחר שתיכנסו לאורח חיים בריא, יש להתחיל בשגרת הטיפוח. ישנן נשים שהאקנה נמצא באזור המצח, בגלל שהאזור רגיש יותר כך שהשאלה היא איך לטפל בחצ'קונים במצח?. יש לרכוש סבון ייעודי לנשים וגברים הסובלים מאקנה, להשתמש עם מי פנים או תמיסה שמשלימה את ניקוי עור הפנים. לאחר הניקוי יש למרוח על עור הפנים קרם טיפולי.
נסו להשתמש בתכשירים טיפוליים כשלושה שבועות, כך שתוכלו לראות אם התוצאות טובות והאקנה פשוט מתייבש ונעלם. יש להימנע מקרם לחות שמנוני מדי, אשר יסתום את הנקבוביות, כך שיש להשתמש עם קרם על בסיס מים שהוא דליל מאוד במרקם שלו, ונספג במהירות על עור הפנים.
.