שינויים הורמונאליים כגורמים להזעת יתר

ייעוץ חינם ללא התחייבות – הפתרון להזעה מתחיל כאן

שינויים הורמונאליים - כגורמים להזעת יתרהזעת יתר במהלך הלילה

הזעת יתר או כפי שהתופעה מכונה בידי רבים – גלי חום, היא תופעה המוכרת בקרב נשים רבות. לאחר השינה קיימת תחושה של רטיבות מוגברת, חום או קור.

הזעה במהלך הלילה מתרחשת בשל עלייה בטמפרטורת הגוף שאינה קשורה לסביבה החיצונית. מצב זה המדמה גלי חום במהלך היום, מתעורר בעקבות שיבוש בפעילות של המערכת הסימפתטית והפגיעה החולפת במערכת האחראית על ויסות טמפרטורות הגוף הפנימיות. זיעה במהלך הלילה יכולה לשבש את מחזור השינה ונובעת מחוסר איזון הורמונלי, מחלה כרונית, גיל המעבר או בשל שימוש בתרופות מסוימות.

הזעת יתר אצל נשים בדרך כלל נובעת מחוסר איזון הורמונלי בשל רמות אסטרוגן נמוכות והשפעותיו של האסטרוגן על ההיפותלמוס. ההיפותלמוס נמצא במוח ואחראי על התאבון, ויסות טמפרטורת הגוף, מחזור השינה והורמוני המין. רמות נמוכות של אסטרוגן במצב פיזיולוגי גורמות להיפותלמוס להאמין שחם מדי. בתגובה לכך תופיע הזעת יתר בלילה במטרה לסלק את עודפי החום מהגוף.

קיים פתרון מהיר להזעת יתר בלילה בקרב נשים. הפתרון החלופי מורכב משימוש בהורמונים טבעיים הפותרים את הבעיה ביעילות ניכרת. הטיפול מתחיל במדידת רמות הההורמונים בדם. לאחר ביצוע בדיקת הדם, יומלץ על מינון מתאים של הורמוני אסטרוגן לצורך איזון ההורמונים ובנוסף יומלץ על תזונה נכונה ופעילות גופנית.

חוסר איזון הורמונלי, כיצד ניתן לאבחן בודאות?

כדי לאבחן את חוסר האיזון ההורמונלי מתייחסים לתסמינים ולבדיקות נוספות. הבדיקות כוללות בדיקת רוק לצורך איתור רמות האסטרדיול, פרוגסטרון, טסטוסטרון, DHEA-S וקורטיזול. יחד עם פרופיל מקיף יותר יימצאו רמות הורמוני הרבייה, תפקודי בלוטת יותרת הכליה ובלוטת התריס.

מערכת העצבים הסימפתטית ומערכת העצבים הפאראסימפתטית משתתפות באיזון של רמות הזיעה כאשר הראשונה מגבירה את ייצור הזיעה ואילו השנייה אחראית על הפחתתה. שתי אלה מעצבבות את בלוטות הזיעה. מתח, חרדה או פחד מגרים את מערכת העצבים הסימפתטית. התוצאה מכך היא ייצור מוגבר של אצטילכולין (מוליך עצבי), אשר מגביר בתורו את ייצור הזיעה.

במצבים רפואים כמו הפרעה בבלוטת התריס ( הפרשת יתר של הורמון בלוטת התריס) או סוכרת, מחלה המתבטאת בירידה בייצור האינסולין או בהפחתה ברגישות הגוף להורמון, תתרחש הזעת יתר. פעילות יתר של בלוטת התריס, מתייחסת לעלייה של חילוף החומרים, מצב אשר מגביר את הטמפרטורה הפנימית של הגוף ומוביל לייצור מוגבר של זיעה.

פעילות גופנית או זיהום גורמים אף הם לעלייה בטמפטורת הגוף. גיל המעבר מתאפיין בירידה דרסטית של רמות האסטרוגן ומתבטא בהזעת יתר במהלך הלילה, גלי חום ועוד. באופן דומה ייצור הטסטוסטרון אצל גברים הסובלים מסרטן הערמונית נפגע, ובתגובה לכך סובלים גברים אלה מתסמינים דומים ובינהם הזעת היתר.

שינויים הורמונליים גורמים להזעת יתר וריח גוף חריף

ריח הגוף הוא תוצר לוואי של זיעה, מערכת הקירור הטבעית של הגוף. קיימים מספר סוגים של בלוטות זיעה ובינהן בלוטות אפוקריניות הממוקמות בסמוך לזקיקי השיערה, בבית השחי, באזור המפשעה ובקרקפת. הזיעה שמקורה בבלוטה זאת מכילה תרכובות שומניות. חיידקים שונים ניזונים מחומרים אלה כאשר מופרשים על גבי העור. תוצרי הפסולת כמו חומצות שומן, אמוניה, ותוצרים כימייים אחרים יוצרים ריח רע הייחודי לכל אחד.

מגוון רחב של תסמינים במהלך גיל המעבר המתאפיין בשינויים הורמונליים רבים מגדיל את ייצור הזיעה וגורם לריח גוף חריף במיוחד. בנוסף להזעת היתר, הנשים סובלות מדיכאון, התקפי פאניקה, חרדה ועוד.

דאודורנטים המכילים אלומיניום כלוריד חוסמים את הנקבוביות בעור ומפחיתים את שחרור הזיעה.

אולי יעניין אותך גם:

תסמונת צחנת הדג: מהי התסמונת? וכיצד היא משפיעה על איכות חיי החולים?

הידראדניטיס סופורטיבה – מחלה דלקתית כרונית הנפוצה אצל נשים ומלווה בהזעת יתר

 

 

 

ייעוץ חינם ללא התחייבות – הפתרון להזעה מתחיל כאן

תמונה של ירון בן חמו

ירון בן חמו

מטפל עם ניסיון עשיר בתחום הזעת היתר ומתן פתרונות להזעה אשר מטרידה ומקשה על אורח החיים.
עיקר הטיפולים אשר הוא מבצע:
- טיפולים חדשניים ומתקדמים
- מכשירים ביתיים וטיפול ביתי
- ליווי מטופלים ומתן ייעוץ