אתרי מזג האוויר מספרים לנו שבחודשי הקיץ הטמפרטורות הולכות לנסוק לכדי 30 מעלות לערך, ואנשים שלא אוהבים להזיע במיוחד יכולים לתהות לעצמם, מה הם יכולים לעשות כדי להרגיש יותר בנוח ולהפחית הזעת יתר. ובכן, פתרון אחד, הוא ברמת הלבוש – איזה סוג של טכנולוגיית לבוש יכולה להתאים כדי לגרום לצרכן הישראלי, להרגיש יותר בנוח, במזג אוויר חמים במיוחד?
ובכן, חברות בגדים מסוימות ומותגי אופנה הרימו את הכפפה ויצאו לשוק עם טכנולוגיות שעוזרות במאבק בהעזת יתר. או במילים פשוטות, בתמיכה תרמית לאנשים שרוצים אקסטרה-נעימות בחודשי הקיץ.
האם טכנולוגיה לביטול התחממות מקרני השמש יכולה לעזור?
ובכן, Coold Black, טכנולוגיה המוטמעת בבד, אמורה לעשות בדיוק את זה. אריגת הבד נעשית באופן צפוף מאוד וביכולתו להתייבש במהירות. בנוסף, לבד יש יכולת של הגנה מפני קרינה, על ידי סינון קרני UV. נוסף על כך, אולי עקב איכויות הבד ואריגתו – יש לו יכולת נידוף ברמה גבוהה כך שאם זיעה מצטברת – ביכולתו לעזור בכך.
למרות שזיעה אמורה לקרר את העור, עדיין אם מרגישים אותה אפשר לשים לב ביתר קלות שחם עכשיו. כך, שמצד אחד – על אף שזה יכול להיות נחמד, להזיע פחות – ייתכן שחשוב לשאול, האם נידוף הזיעה למעשה תומך באיזון הטמפרטורה הפנימית.
לצד טכנולוגיית Coold Black יש טכנולוגיית ANTI ODOR, שאמורה לסייע גם במניעת הצטברות חיידקים. אין לחיידקים כל כך השפעה על איזון טמפרטורה פנימי, אבל זה נחמד לדעת. אם חיידקים מצטברים מהזיעה אולי יהיה דבר מה שיפריע להם מלהצטבר וגם על ריח רע להתגבר.
האם כדאי לאוורר את הגוף, תוך כדי פעילות ספורטיבית בקיץ?
בין אם מדובר בהליכה פשוטה מנקודה א', לנקודה ב' או מרתון של ספרינטים – היכולת לאוורר את הגוף יכולה לעזור בניהול הטמפרטורה הפנימית. אם ניקח לדוגמה, סוודר הרי, שהאפקטיביות שלו בחימום הגוף, נובעת מיכולתו לשמור את החום בפנים ולא לאפשר לו לברוח ביתר קלות. בחודשי הקיץ, זה כנראה יהיה חם במיוחד. האם אנחנו יכולים להשתמש בטכנולוגיה, שעושה את ההפך מכך?
ובכן, טכנולוגיית RUN DRY, עם השם שמסביר את עצמו, נועדה לעזור לגוף להתאוורר תוך כדי פעילות. מה גם, שיש לה עניין להרחיק לחות מהגוף, במהלך הפעילות.
הטכנולוגיה משלבת אזורי נידוף "בנקודות לחץ", קרי בנקודות משמעותיות שעוזרת לקבל את האפקט המירבי למטרת נידוף החום והזיעה מהגוף, לאפשר לאוויר לחדור מבעד לבד ולקרר את הגוף. גם במקרה זה, לא ברור לנו למה היצרן מנסה לנדף זיעה, אם כי – מעבר של אוויר צלול לאזור שמתחת לבגדים – נשמע מבורך בהחלט. הטכנולוגיה יכולה לשלב הגנה מפני קרינת UV, כך שמי שרוצה להיות זמן מה בשמש יכול ליהנות גם מכיסוי זה.
האם יובש, בעת פעילות ספורטיבית, יכול לעזור להרגיש בנוח בעת פעילות בתנאי חום?
ובכן, זה מה שטכנולוגיית OMNI WICK כנראה מבקשת לגלות. העניין שלה הוא לעזור בנידוף זיעה, ולהסיע את הלחות מצידו הפנימי של הבגד לצידו החיצוני. כך שבמקום שהאדם הלובש את הבגד יחוש רטיבות, הוא למעשה חש יובש .
לסיכום, נדמה שמותגי האופנה המציאו טכנולוגיות כאלה ואחרות – שיכולות לעזור לאנשים להרגיש יותר יבשים בזמן הפעילות. אין זה אומר שהם באמת מקבלים את התמיכה – שכן, אם יש להם פחות זיעה, זה לא אומר שפחות חם להם. ועם זאת, תכונות אחרות – כמו הגנה מקרני UV, כמו גם אפשרות למעבר פתוח יחסית של אוויר רענן אל מתחת לבגדים – יכולות לתמוך בוויסות הטמפרטורה הפנימית.
אולי יעניין אותך גם: